Bu yıl 19’uncusu düzenlenen Bilişim Zirvesi, yine teknoloji ve bilişim dünyasının önemli isimlerinin katılımıyla tamamlandı. Bu yıl zirvenin odağında nesnelerin interneti, bulut, büyük veri analitiği, Endüstri 4.0, yapay zekâ, artırılmış sanal gerçeklik, robot teknolojileri gibi önemli konular bulunuyordu. Bilişim Zirvesi ‘19 kapsamında gerçekleşen ‘ERP ve Dijital Dönüşüm’ başlıklı oturuma konuk olan Baran Ambalaj İnsan Kaynakları ve Kalite Sistemleri Koordinatörü Tolga Kuş da firmasının caniasERP ile çıktığı dijital dönüşüm yolculuğunu katılımcılar ile paylaştı. “Yaptığımız ürünün, ürettiğimiz verinin, rekabetin belli bir yerden sonra deneyim haline getirilip müşteriye sunulması gerekiyor” diyen Kuş, caniasERP ile hedeflerini nasıl gerçekleştirdiklerini anlattı.
Kabuğumuzu Kırdık!
Bilişim Zirvesi ‘19’da firmasının caniasERP ile çıktığı dijital dönüşüm yolculuğunu anlatan Baran Ambalaj İnsan Kaynakları ve Kalite Sistemleri Koordinatörü Tolga Kuş, firmasının ERP sürecini “Baran Ambalaj dijital dönüşümü sonuna kadar yaşayan bir firma. 1980’li yılların sonunda bilgisayar yazılımı ile şirketin dijitalleşme tohumlarını atarak birçok kurum içi sürece çözüm ürettik. 2002 yılında ilk kez yabancı kaynaklı bir firma ile anlaşarak ilk ERP çalışmalarımızı yaptık. Ardından 2008 yılında caniasERP ile yollarımız kesişti ve dijital dönüşümde farklı bir süreç başladı. Yaklaşık 5 yıl boyunca caniasERP sistemindeki standart modüller ile iş süreçlerimizi sürdürdük. Ancak artık 2013 yılına geldiğimizde kabuğumuza sığmamaya başladık. Geliştirilecek, yapacak çok şey vardı!” sözleriyle özetledi.
Müşteri Odaklı Dönüşüm
‘ERP ve Dijital Dönüşüm’ başlıklı oturumda, firmasının caniasERP ile dijital dönüşüm sürecinde geldiği noktayı anlatan Kuş, “Standart süreçlerimizi zaten sorunsuz şekilde yönetiyorduk ama daha fazlasına ihtiyacımız vardı. caniasERP’nin esnek yapısı, müşterilerine açık kaynak kodu ile sunulan yazılım geliştirme platformu ve Baran Ambalaj yöneticilerinin vizyonu ile Endüstri 4.0 konusunda çok sağlam adımlar atarak yolumuza devam ediyoruz. Firmamız geliştikçe ihtiyaçları da şekil değiştiriyor. Yaptığımız ürünün, ürettiğimiz verinin, rekabetin belli bir yerden sonra deneyim haline getirilip müşteriye sunulması gerekiyor. Bu nedenle ‘müşteri odaklı dönüşüm’ dediğimiz projemiz üzerinde çalışıyoruz. Bu amaç doğrultusunda işe ilk önce iş zekası, ardından da BPM projesiyle başladık. Mobil uygulamalarımızı iyileştirdik, CRM, MES çalışmalarımızı başlattık. Şu an gündemimizde ise büyük data ve yapay zeka var.”